Държавата е в критична ситуация, като кризите са много и те

...
Държавата е в критична ситуация, като кризите са много и те
Коментари Харесай

Премиерът Донев: Ще търсим всички възможности за обезпечаване на газовите потребности на България

Държавата е в критична ситуация, като рецесиите са доста и те са съвсем във всички сфери на публичния живот. 

Това разяснява пред Българска национална телевизия служебният министър председател Гълъб Донев. 

Винаги съм харесвал приемствеността. Смятам, че това е обикновено. Но това, което заварваме.... ще се постараем да има последователност там, където фактически има смисъл. Примественост ще има там, където има ефикасни решения, само че всичко останало, което е в застой и от седем месеца не е пипано, ще се опитаме да придвижим, уточни той.

В момента казусът с доставките на газ е доста значителен. Това, което имаме все още е, че са обезпечени доставките на газ за България до авгууст в това число. Т.е. септември, октоври и ноември - нямаме сигурни доставки. Ние ще поставим старания интерконектора да се приключи и да имаме доставки, уточни той.

Има позволени механически неточности във връзка с интерконектора с Гурция - имената на членовете на надзорния съвет са изписани неверно. Ние връщаме решението за него, не с цел да го спрем, а за изправим грешката в имената, уточни той.

Същото е и с клуба на богатите. Просто няма нормативни актове и ние ще оправим пропуските, добави той.

Ние ще търсим в идващите дни всички вероятни източници на газ, с цел да може да обезпечим нужното количество газ за страната до края на годината. В момента 1/3 от потребностите не са обезпечени, уточни той. 

 
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР